Предвиждат учебно занятие съвместно с Гражданска защита на 3 май

 

Радиоклуб “Портолагос” в Кърджали бе награден с плакет от Милчо Миланов, председател на Българската федерация на радиолюбителите. Поводът е 50-годишнината на клуба. Церемонията бе в навечерието на 18 април - Международен ден на радиолюбителя.

 

Кърджалийският клуб се прочу през 1999 г. Тогава негови членове бяха в Истанбул и осъществяваха радиовръзка с пострадалите от катастрофалното земетресение. Те издирваха пострадали наши изселници и осъществяваха радиомост с близките им в България. За самоотвержената си работа получиха грамота от турското правителство.

Подобна ситуация ще бъде разиграна на учебно занятие в Кърджали на 3 май. Освен радиолюбители ще участват и екипите на Гражданска защита. Целта е да се отиграе криза, при която мобилните телефони ще бъдат елиминирани. Кметът Хасан Азис е обещал съдействие на председателя на Федерацията Милчо Миланов за учението.


Радиоклубът в Кърджали е разработил и стратегия за работа с младите хора, за да осигури приемственост сред членовете си. Предоставена е база в Професионалната гимназия по електроника. Преговаря се и с Обединения детски комплекс.
Радиолюбителите са получили помощ от кмета Хасан Азис в размер на 500 лв. Те се надяват на още дарения, за да обновят техниката си.

 

Автор: Георги Кулов

Вестник Нов Живот

Кърджали

http://www.rodopipress.com/2008/04/19/ 

Допълнителна информация