Завърши поредният световен шампионат по радиотелеграфия. След много труд и безсънни нощи за организаторите, можахме и да отдъхнем ден-два.

Независимо от проблемите, традиционно съпътстващи организацията на подобно състезание, и от някоя и друга техническа 'изненада' по време на провеждането му, в крайна сметка всичко мина добре, за удовлетворение както на организаторите, така и на участниците и на неколцината гости на първенството.

Участие взеха 89 състезатели (31 жени и 58 мъже) в 9 категории, от 12 държави (Беларус, Русия, Румъния, Унгария, България, Германия, Швейцария, Полша, Молдавия, Македония, Италия и Холандия). Освен тях със съдии и гости бяха представени още Чехия, Сърбия, Хърватска, Албания и Великобритания.Българският отбор се представи отново на ниво, като завоюва 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала.


За пръв път от няколко години в отбора имаме и млади попълнения, Емил Милев LZ2-007 от Поликраище и Тодор Тодоров LZ2-005 от Балчик. Двамата юнаци показаха състезателен хъс, и вярвам, че и добрите резултати няма да закъснеят. Голяма благодарност на треньорите им Стефан Гецов LZ2PS и Христо Игнатов LZ3FN.Пълното класиране може да видите на официалния сайт

www.hst2013.eu

където всеки момент ще бъдат качени и снимки.

 

 

 

 

 

 


Честито на медалистите, да им пожелаем не по-малки успехи и в бъдеще.

 

Additional information