Корекция: Първенството ще се проведе в неделя, 1-ви юни, тъй като в събота 31-и май е работен ден.

На последното заседание на УС беше взето решение на 31 май в офиса на БФРЛ да се проведе държавно първенство по радиотелеграфия.
Поради някои технически ограничения състезанието ще се проведе по програма както миналогодишното балканско първенство, т.е. без дисциплината приемане. Състезателните дисциплини са 3 - предаване, RUFZ и MorseRunner. Моля желаещите да заявят своето участие при секретаря на федерацията Здравка Бучкова LZ1ZQ (тел. 0894 292211) или при мен (тел.0888 889493).

В периода 13-15 юни в гр. Пятра Нямц (Piatra Neamt), Румъния, ще се проведе второто Балканско първенство по радиотелеграфия. За съжаление до момента все още нямаме официална покана от домакините, но от организатора знам че таксата за участие ще бъде 70 евро. Ако има желаещи да се запишат за участие (на собствена сметка), да ми се обадят. За информация Пятра Нямц, който е много красив град в Карпатите, се намира на около 400км от Русе. Поради това, че засега не са получени целеви средства от държавната субсидия, БФРЛ не може да финансира участниците, с изключение вероятно на тези от детските категории.

Иван Иванов, LZ1PJ

Additional information