От 9-ти до 13-ти септември 2015г. в гр. Охрид, Македония се проведе 12-тото Световно първенство по скоростна телеграфия.

България беше представена от 6 състезатели, един съдия и един представител на IARU.
Тодор Тодоров, LZ2-005 - състезател в кат. B (мъже до 16 години)
Тимур Фехми, LZ2-010 - състезател в кат. D (мъже до 21 години)
Теодора Гецова, LZ2CWW - състезател в кат. E (жени без възрастови ограничения)
Илия Гецов, LZ4UU - състезател в кат. F (мъже без възрастови ограничения)
Дарин Илиев, LZ2NG - състезател в кат. H (мъже 40 - 49 години)
Тодор Кайкиев, LZ1BP - състезател в кат. I (мъже над 50 години)
Иван Котев, LZ1IK - съдия
Иван Иванов, LZ1PJ - главен съдия

При жените за поредна година Теодора Гецова се представи повече от отлично, като спечели две шампионски титли в дисциплините Rufz и Morse Runner и един бронзов медал в дисциплината приемане.

HST 2015
Тодор Кайкиев също показа високата си класа и завоюва 4 медала в категория I: шампион на Rufz, втори места на приемане и в общото класиране и трето място на Morse Runner.


Задължително трябва да споменем и двете четвърти места на нашия млад участник Тодор Тодоров в дисциплините приемане и Rufz, четвъртото място на Илия Гецов в дисциплина Morse Runner, както и достойното представяне на другата наша млада надежда - Тимур Фехми.

Класацията за всички дисциплини и категории, както и допълнителни материали за проведеното състезание могат да бъдат намерени на сайта на състезанието - www.hst2015.org.

Световното първенство през следващата година ще се проведе в Оман - интересна дестинация, която ще е стимул за още по-добра мотивация и подготовка на нашите състезатели!

Additional information