LZCWC мини-контест

LZ CW CLUB провежда LZCWC mini-contest всеки последен четвъртък от месеца, от 18.00 до 19.00 UTC, в обхвата от 3530 до 3570 kHz. Отворен е за всички радиолюбители.

Членовете на телеграфния клуб предават пореден номер на радиовръзката, започвайки от 001, плюс буквите CWC т.е. 001CWC и т.н. Нечленовете предават поредния номер на връзката плюс последния приет номер. Първата QSO на нечлен на клуба е 001000. Радиовръзките могат да се повтарят през не по-малко от 10 минути. При неспазване на 10 минутния интервал радиовръзката не се зачита. QSO с CWC член носи 5 точки, с нечлен – 1 точка. Множител е броят на работените CWC членове, броени само по веднаж за цялото време на състезанието. Общият (крайният) резултат е сумата от точките за радиовръзки умножена по множителя.

Класирането се извършва в две категории:
 
а) членове на LZ CWC
 
б) нечленове
 
Веднага след състезанието, на честотата на LZ CWC - 3527kHz, всеки сам съобщава своя резултат: брой QSO’s, точки, множител и общо точки. Приемащият информацията прави класирането на базата на заявените точки и обявява резултатите на следващия Round Table на клуба, вторник от 21.00 LZT на 3527 kHz.
 
 
 
Забележка: При невъзможност веднага да се съобщи резултата, това може да стане в следващите дни и по други канали за връзка: УКВ, репитри, скайп, e-mail, телефон, Echo-link, телепатия и каквото друго се сетите.
 
Награди: Браво! Потупване по рамото и удоволствието да си “начешем крастата” Hi !

Additional information