От 10 до 16-ти Септември в Сърбия се преведе 16-тото Световно първенство по радиозасичане.

Избраният от организаторите състезателен център – курорта Копаоник предложи много интересни и трудни терени за четирите старта. В състезанието взеха участие над 350 състезатели от 30 страни.

Българският отбор бе представен от 14 състезатели – комбинация от опит и млади надежди.

По време на първенството нашият най-опитен и заслужил състезател Ангал Несторов – LZ1AG отбеляза петдесет години активна състезателна дейност в радиозасичането.

По този случай президента на IARU-REGION 1 Hans Timmerman – PB2T връчи специален плакет на юбиляра.

Ангел – LZ1AG показа за пореден път какво е спортен дух и спечели бронзов медал за България в новата дисциплина – foxoring.

Благодарим, поклон и чакаме нови успехи от LZ1AG!

Опита на Христо Гарипов – LZ2CT, Димитър Кирев и Асен Томов – LZ3BA също си каза думата и при отборното класиране М60 заеха почетното 3-то място на 3.5MHz

Следва представянето на нашите надежди – юношите и девойките.

Преобладаващата част от тях бяха дебютанти на подобен форум и основната им задача беше да натрупат опит и самочувствие.

С особена гордост и задоволство отбелязваме, че представянето им беше повече от отлично. Почти всички наши млади състезатели бяха на една крачка от медалите и само липсата на късмет попречи завоюването на още няколко отличия. Младежите и девойките спечелиха 4 четвърти места, две пети и две шести места.

Станимира Вълчева остана четвърта на спринта.

Ивета Зашева бе само на 12секунди от бронза на foxoring.

Симеон Венев зае също 4-то място в спринта, като хвърли в ‘смут’ конкуренцията, която го виждаше за първи път на подобен форум.

Георги Георгиев зае 5-то място на foxoring. Анализа показа, че в заключителната част от маршрута се е движил с най-добро време в своята възрастова група, като дори не е отстъпал по време на станалият световен шампион при елита Карел Фучик от Чехия.

Антоанета Дяксова зае 6-то място на foxoring и 10-то място при жени елит W21 на 3.5MHz.

Даниела Вълчева направи стабилни бягания и помогна отбора при W19 да заемe 4-то място на 144MHz.

Боян Венев също направи добри бягания и натрупа безценен опит.

Изполвам случая от името на БФРЛ да благодаря на всичи състезатели, които взеха участие в 16-тото Световно първенство по радиозасичане и без изключение се представиха достойно. Благодарности и на всички взели участие в подготвката им – треньори и родители.

Виктор Ценков – LZ3NN

Председател на УС на БФРЛ

 

Резултати: / от ardf.darc.de /

Снимки Снимки /от ardf.de/

Additional information