Европейското първенство за юноши по радиозасичане (EYAC) през 2014г. ще се проведе в Приморско!

Европейското първенство за юноши по радиозасичане (EYAC) тази година бе планирано да се проведе в Украйна в средата на месец юни. С оглед протеклите събития на територията на Украйна, провеждането му там не беше целесъобразно по много причини.

След консултации на работната група по радизасичане към IARU-R1 се оказа, че кандидатурата на БФРЛ за провеждането на първенстово е най-приемлива от всички останали и се взе решение съвместно с Украинската лига на радиолюбителите да проведем първенството на наша територия в гр. Приморско.

Първенството ще се проведе от 6 до 10 юли, непосредствено преди Държавното първенство и Международен турнир "Черно море" по радиозасичане.

Очакваме двете мероприятия да съберат над 300 гости от около 15 страни.

Нашите украински колеги са извършили съществена част от подготовката и затова по отношение на съдийския състав ще разчитаме основно на тях.

БФРЛ ще направи всичко възможно да подкрепи максимално участието на нашите юноши и девойки. За всички останали състезатели и гости на мероприятието ще предложим пределно ниски цени на таксите за участие в състезанията, въпреки разгара на лятото.

За заявки и подробности моля да се обръщате към ръководителя на ARDF секциятa Руско Русев - LZ1RT.

Допълнителна информация